Med inspiration från naturen

Att fånga inspiration från naturen är inget jag är ensam om att göra. Det är där de flesta av oss människor hittar kraft och lugn på olika sätt. Till mina föreläsningar som jag ska ha framöver har jag samlat på mig bilder som visar tydligt på vilket sätt jag använder mig av naturen som inspiration.

Foto | Daniella Witte

Ofta handlar det om att fånga den första känslan där och då. Så när jag ger mig ut på en promenad vet jag aldrig riktigt vart inspirationen kommer sluta i.  Allt handlar mycket om vart jag är rent mentalt och utifrån det fångar jag det som passar mig för stunden.

Ett exempel är bilderna ovan där jag en tidig morgon gav mig ut utan att veta at det skulle vara en vacker dimma som lagt sig som mjuk bomull över skogen.

När jag sedan kom hem hade jag med mig färgtoner och strukturer på min näthinna och skapade av det ett stilleben av min upplevelse. Det här är ett konstnärligt skapande som bara kommer från mitt eget inre och det är mycket på det viset jag också lyckats skapa min egen stil i mina bilder.

/Daniella