Framtidens badrumstrender | Mina favoriter!


Milanos första dag för oss var i mässhallarna, Salone mobil där huvudtemat i år var badrum. Jag samlade på mig de trendfavoriter som tilltalade mig mest. Enjoy!

Form  !  Ett tydligt signalement förframtidens badrum var de konstnärligt skulpturala formerna som inte minst alla dessa vackra badkar stod för. 

Form  !  Ett tydligt signalement förframtidens badrum var de konstnärligt skulpturala formerna som inte minst alla dessa vackra badkar stod för. 

IMG_6932.JPEG
IMAGE.JPG

Färg!  Badrumsinredning i andra nyanser än vitt har funnits ett tag men framtiden visar en utveckling där helhetskonceptet vask och skåp landat i en mer genomtänkt homogen lösning. Jag ser dessa badrumslösningar mer som designmöbler. De smälter in i resten av interiören mer än en ren badrumsinredning som genom tiderna i princip endast stått förfunktion. Då självklart med lite snits.

Dämpade färger som grått, beige, puderrosa eller som överst i en snygg dämpad grön kändes som en trend med kommande genomslag. Väldigt fint!

IMG_6929.JPEG

Speglar!   jag såg väldigt många vackra speglar och den gemensamma nämnaren var de runda formerna i olika utföranden där man även jobbat med snyggt utvecklad och integrerad led-belysning. 

IMG_6930.JPEG

Utsuddade gränser!  Ja, gränsen mellan sovrummet och badrummet suddades ut genom snygga badrums-möbleringar som smälte in med resten av inredningen. Vask med förvaring i rummet och dusch och toalett mer avskilt på andra sidan väggen. Trenden om att uppnå en hotellkänsla i sovrummet blev så tydlig här.

IMG_6934.JPEG

Compact living! 

Att vi blir fler och mer trångbodda visade sig i klarhet med alla smarta badrumsinredningar för det lilla badrummet. Jag har alltid gått igång på att göra inredningar för små utrymmen så dessa inspirerande mig mycket.  

IMG_6935.JPEG
IMG_6666.JPG

Material! Framtidens material i våra badrum blir en harmonisk mix mellan mörkt trä med struktur, stenkomposit i mjuka former, släta väggar målade i badrumsanpassad färg och sten eller keramikplattor i generösa storlekar. Detta sammansatt i en mix kan ge det lyxigt eleganta badrum vi till stor del troligen kommer eftersträva framöver. Självklart med ett tidlöst hållbarhetstänk som i allt annat vi investerar i. 

 

/D